Ja dziś mam muzykalna zupkę

Co macie dziś na obiad ?
Napisano 31 styczeń 2013 - 12:54
Napisano 31 styczeń 2013 - 13:09
Ja dziś mam muzykalna zupkę
Nazwa bardzo mi się podoba, intrygująca Jakiś przepis mile widziany
Ja dziś łatwizna - pizza (brak czasu, wyjazd). Cóż nie zawsze można pozwolić sobie na poezję smakową
"Stań twarzą zwróconą do słońca, a cień pozostanie za tobą". /Teresa Lipowska/
Gość_kuba_*
Napisano 31 styczeń 2013 - 13:35
a ja wieprzowe zrazy zawijane z buraczkami :
Napisano 31 styczeń 2013 - 16:34
Aniołku,to nasz polska grochówka na wędzonce.Smacznego
Napisano 31 styczeń 2013 - 17:28
k o p y t k a
Napisano 31 styczeń 2013 - 17:38
Napisano 31 styczeń 2013 - 18:34
Siedzę i myślę i nie mogę wymyślić co to są te "napierdalanki" , apetyczna nazwa
A propos "dziwnych" nazw potraw - ostatnio sąsiadka przyniosła mi ruchańce
Użytkownik hanick13 edytował ten post 31 styczeń 2013 - 18:38
Niektórzy odrzucają marzenia bojąc się, że się one nie zrealizują albo co gorsze że staną się realne
Napisano 31 styczeń 2013 - 18:46
Siedzę i myślę i nie mogę wymyślić co to są te "napierdalanki" , apetyczna nazwa [size=4]Bitki oczywiście
;o)
Napisano 04 luty 2013 - 15:34
Kotlety z piersi kurczaka, ziemniaki i brokuły z sosem serowym
— Victor Hugo
Gość_kuba_*
Napisano 04 luty 2013 - 16:46
Parówki w sosie musztardowym, ziemniaki i surówka z marchewki
Napisano 13 luty 2013 - 10:32
dziś to rybka :-)
Napisano 13 luty 2013 - 11:59
dziś to rybka :-)
Do tego pasują frytki i surówka z kiszonej kapusty. Smacznego
"Stań twarzą zwróconą do słońca, a cień pozostanie za tobą". /Teresa Lipowska/
Napisano 13 luty 2013 - 12:05
Pieczone ziemniaki Hasselback i pierś kurczaka z ziołami pieczona w folii plus suróweczka z pekińskiej - mniam
— Victor Hugo
Napisano 13 luty 2013 - 12:25
Napisano 13 luty 2013 - 14:35
Siedzę i myślę i nie mogę wymyślić co to są te "napierdalanki" , apetyczna nazwa
A propos "dziwnych" nazw potraw - ostatnio sąsiadka przyniosła mi ruchańce
Co ci przyniosła ??
U mnie dziś sałatka i wędlinka
Użytkownik Piotr M edytował ten post 13 luty 2013 - 14:36
Piotr M
(...)Jeżeli bronisz się, znaczy: czujesz się atakowany. Jeżeli czujesz się atakowany, znaczy: jesteś celnie trafiony. Miej to na uwadze. Edward Stachura
Napisano 13 luty 2013 - 20:35
Co ci przyniosła ??
U mnie dziś sałatka i wędlinka
Oj oj coś czuję,że Iponek Piotr M do nieba nie pójdzie w butach.Przez te całą wędlinę w środę popielcową.
Będziesz zemną stał przed Bramą Piotrową
Na obiad pościłem rybka i naleśniki a później to już nie koniecznie wszystko przez te "pomroczność jasną"
[you] Jeżeli w piekle wózki inwalidzkie są napędzane złem to będziemy wszyscy nieźle z*********ć...
Napisano 13 luty 2013 - 22:03
Oj oj coś czuję,że Iponek Piotr M do nieba nie pójdzie w butach.Przez te całą wędlinę w środę popielcową.No cóż... to pewnie tam się spotkamy

— Victor Hugo
Napisano 13 luty 2013 - 22:26
No cóż... to pewnie tam się spotkamy- ja dzisiaj jadłam piersi z kurczaka... ale mój tato mawiał - "będziemy pościć, jak nie będziemy mieć co jeść" - ja nie marnuję jedzenia, więc jadłam to, co miałam.
Kicia wszystko będzie Ci wybaczone tym bardziej jak jadłaś cudowną pierś z kurczaka;)
A tak na poważnie nie znam piersi która by nie była grzechu warta
Tak sobie pomyślałem może będą kulawych do raju wpuszczać bez kolejki niczym do wagonika na Kasprowy
Użytkownik sucherro edytował ten post 13 luty 2013 - 22:34
[you] Jeżeli w piekle wózki inwalidzkie są napędzane złem to będziemy wszyscy nieźle z*********ć...
Napisano 14 luty 2013 - 02:15

- Chociaż zastanawiam się czym jest naprawdę post? - Czy tylko nie spożywaniem mięsa? - To znaczy, że innymi rzeczami można się obżerać?
A piersi z kurczaka są smaczne pod każdą postacią, jeśli użyje się ich z odpowiednimi przyprawami, dodatkami

— Victor Hugo
Napisano 14 luty 2013 - 08:22
Będę pościć w piątek - będzie rybka z ziemniakami i sałatką warzywną, własnoręcznie robioną na zimę, w słoiczkach
- Chociaż zastanawiam się czym jest naprawdę post? - Czy tylko nie spożywaniem mięsa? - To znaczy, że innymi rzeczami można się obżerać?
A piersi z kurczaka są smaczne pod każdą postacią, jeśli użyje się ich z odpowiednimi przyprawami, dodatkami
Post co do zasady jest dobrowolnym ograniczeniem wyrzeczeniem sie czegoś tradycyjnie jest u nas rzeczywiście mięso ale dla takiego łasucha jak ja na przykład b ardziej sens ma odmowa sobie czegoś słodkiego kawy itd słowem czegoś co naprawde dla mnie ma znaczenie i będzie jakąś trudnością. Obawiam się że do nieba to ja się nie dostanę przez poważniejsze rzeczy niż deko szynki
Piotr M
(...)Jeżeli bronisz się, znaczy: czujesz się atakowany. Jeżeli czujesz się atakowany, znaczy: jesteś celnie trafiony. Miej to na uwadze. Edward Stachura
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych