Skocz do zawartości

A- A A+
A A A A

Wieprzowina w porach na sposób chiński


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Gość_kuba_*

Gość_kuba_*
  • Gość

Napisano 09 październik 2012 - 22:41

(na 4 osoby)
40 dkg wieprzowiny bez kości, 0,5 kg porów (biała część), 30 dkg grzybów (pieczarki lub inne), 5 średniej wielkości gruszki (mogą być z kompotu), garść rodzynków, szczypta imbiru, pieprzu tureckiego, czarnego, ziołowego, pół szklanki rosołu z kostki, sos sojowy

Wieprzowinę pokroić w kostkę 4 x 4 cm i pobić tłuczkiem. Obsmażyć na oleju, żeby lekko się zrumieniła. Dodać obrane, umyte i pokrojone w prążki pory oraz pokrojone w paski grzyby. Dodać także 5 gruszek obranych, pozbawionych gniazd nasiennych i pokrojonych w kostkę. Dosypać garść rodzynków, podlać rosołem, pokropić sosem sojowym i dodać do smaku przyprawy: imbir, oraz pieprz turecki, czarny i ziołowy. Dusić ok. 10 minut. W przypadku, gdy gruszki są z kompotu dodać je pod koniec duszenia. Podać z ryżem na sypko.

Smacznego:)
  • 0


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych