Skocz do zawartości

A- A A+
A A A A
Zdjęcie

CIASTO ARABESKA


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 piccola

piccola

    Sufler

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 313 postów

Napisano 17 lipiec 2012 - 15:51

I. CIASTO:
- 10 dkg margaryny
- 15 dkg cukru pudru
- 20 dkg mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 jajka

Margarynę ucieramy mieszamy z cukrem, dodając po 1 jajku, na koniec mąkę i proszek. Ucieramy i na blachę.

II. MAK:
- 2 jajka
- 30 dkg cukru pudru
- 30 dkg maku
- 1,5 łyżeczki bułki tartej
- olejek migdałowy

Całe jajka ubijamy z cukrem, dodajemy zapach i mielony mak, tartą bułkę, olejek (dodać 1 łyżeczkę prawdziwego miodu i bakalie).

III. SER:
- 70 dkg sera
- 30 dkg cukru pudru
- 18 dkg margaryny
- 6 jaj
- bakalie
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy po 1 żółtku, przemielony ser, bakalie i ubitą pianę.
Po upieczeniu i ostudzeniu polewamy polewą...

IV. POLEWA:
- 7 dkg masła
- 2 kopiaste łyżki cukru
- 1 łyżka mleka przegotowanego
- 2 dkg kakao

Cukier utrzeć z masłem, dodać kakao i wymieszać z gorącym mlekiem.

Smacznego :P
  • 0
"Miłość to pomieszanie podziwu, szacunku i namiętności. Jeśli żywe jest choć jedno z tych uczuć, to nie ma o co robić szumu. Jeśli dwa, to nie jest to mistrzostwo świata, ale blisko. Jeśli wszystkie trzy, to śmierć jest już niepotrzebna - trafiłaś do nieba za życia." William Wharton


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych