Dziewczyny super przepis, ja już wypróbowałam. Prosty, łatwy i nie zabiera dużo czasu. Niżej podaje linka ze zdjęciami, ja zrobiłam trochę inaczej, pokroiłam truskawki w kostkę i posypałam przed podaniem po śmietanie. Polecam póki są jeszcze truskawki
http://kobietapisze....28/#comment-609
Biszkopt z sześciu jaj (na dużą blachę): Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z cukrem (najlepiej ubijają się białka lekko schłodzone). Do żółtek dodać ocet i proszek do pieczenia. Masę żółtkową delikatnie połączyć z białkami zmniejszając obroty miksera do 1, (mieszamy tylko jedna pałką), następnie równie delikatnie wmieszać mąkę (przesianą przez sito. Przelać ciasto do blaszki, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30 minut w temperaturze 180C.
Bita śmietana:
Kremówkę ubić mikserem, gdy zacznie gęstnieć dodać cukier puder, cukier waniliowy i śmietan – fix, ubić na sztywno.
Na upieczony i przestudzony biszkopt wyłożyć bitą śmietanę. Przed podaniem udekorować truskawką
BISZKOPT, ŚMIETANA I TRUSKAWKI
Rozpoczęty przez
Ewelina (Ewi)
, lip 05 2012 07:07
Brak odpowiedzi do tego tematu
#1
Napisano 05 lipiec 2012 - 07:07
"Secundas res splendidiores facit amicitia et adversa partiens communicansque leviores(...)"
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych