Dania:
1. Smazony baklazan
Baklazana obieramy ze skorki, lub nie (ja obieram), kroimy w plastry, przesypujemy sola, przykrywamy czyms ciezkim, odstawiamy na pare godzin.
Nastepnie odsaczamy, smazymy na patelni najpierw pod przykryciem do miekkosci, pod koniec zrumienic.
2. Szparagi saute
Szparagi myjemy, odcinamy twarde konce, kroimy na krotsze kawalki, smazymy na patelni pod przykryciem az beda al'dente, zdejmujemy pokrywe, wciskamy kilka zabkow czosnku, smazymy przez 2 minuty.
3. Salsa
2-3 lodygi selera naciowego, kilka lisci zielonej salaty, 1/2 czerwonej papryki, kawalek cebuli, ok 20 oliwek.
wszystkie skladniki rozbijamy na miazge w procesorze. Doprawiamy sokiem z cytryny, sola i oliwa z oliwek
4. Grzanki czosnkowe
Kawalki chleba nacieramy rozgniecionym czosnkiem, kladziemy na wierzch plasterek masla, zapiekamy.
5. Czerwone wino
Smacznego
Letnia kolacja vegetarianska we dwoje i nie tylko
Rozpoczęty przez
Gloria
, lip 01 2012 16:42
Brak odpowiedzi do tego tematu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych