Skocz do zawartości

A- A A+
A A A A
Zdjęcie

Letnia kolacja vegetarianska we dwoje i nie tylko


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Gloria

Gloria

    Sufler

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 446 postów

Napisano 01 lipiec 2012 - 16:42

Dania:

1. Smazony baklazan

Baklazana obieramy ze skorki, lub nie (ja obieram), kroimy w plastry, przesypujemy sola, przykrywamy czyms ciezkim, odstawiamy na pare godzin.
Nastepnie odsaczamy, smazymy na patelni najpierw pod przykryciem do miekkosci, pod koniec zrumienic.

2. Szparagi saute

Szparagi myjemy, odcinamy twarde konce, kroimy na krotsze kawalki, smazymy na patelni pod przykryciem az beda al'dente, zdejmujemy pokrywe, wciskamy kilka zabkow czosnku, smazymy przez 2 minuty.

3. Salsa

2-3 lodygi selera naciowego, kilka lisci zielonej salaty, 1/2 czerwonej papryki, kawalek cebuli, ok 20 oliwek.
wszystkie skladniki rozbijamy na miazge w procesorze. Doprawiamy sokiem z cytryny, sola i oliwa z oliwek

4. Grzanki czosnkowe

Kawalki chleba nacieramy rozgniecionym czosnkiem, kladziemy na wierzch plasterek masla, zapiekamy.

5. Czerwone wino

Smacznego
  • 0


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych