Skocz do zawartości

A- A A+
A A A A
Zdjęcie

zrazy


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 katte73

katte73

    Mruk

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 96 postów

Napisano 07 czerwiec 2012 - 21:37

Składniki:
- 1 kg schabu
- 50 dag kiszonej kapusty
- 40 dag pieczarek
- cebula
- sól, pieprz
- przyparwa do mięsa
- kostka/i rosołowe
Przygotowanie
- cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanym oleju
- kapustę odciskamy i drobno kroimy, wsypujemy do cebuli, smażymy kilka minut, mieszając
- pieczarki oczyszczmy i kroimy w kostkę, podsamżamy na oleju, przekładamy do kapusty wszystko mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem
- mięso myjemy i kroimy w plastry, cieńko rozbijamy, posypujemy z obu stron przyprawą do mięsa
- na każdy plaster mięsa nakładamy farsz zwijamy w rulon i spinamy wykałaczkami, podsmażamy na rozgrzanym oleju, następnie przekładamy do rondla, zalewamy przygotowanym
bulionem, dusimy na ogniu do miękkości - minimum 30 minut.
  • 0

#2 ula820

ula820

    Sufler

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 321 postów

Napisano 08 czerwiec 2012 - 08:36

Oj, to brzmi baaaardzo smakowicie. Robilam już zrazy ze schabu, ale z takim tradycyjnym nadzieniem. Myślę, że to oryginalny przepis i warto go wypróbować. Dzięki bardzo.
  • 0

#3 katte73

katte73

    Mruk

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 96 postów

Napisano 21 czerwiec 2012 - 22:28

Roladki z marchewką:
- 4-5 dużych plastrów schabu
- 60 dag marchwi
- duża cebula
- mała śmietana 18%
1.Farsz: marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach, następnie dusimy na oleju.
Cebulę kroimy w małą kostkę wsypujemy do marchwi i dusimy razem, podlewamy niewielką ilością wody doprawiamy pieprzem, mieszamy i dusimy do miękkości, wlewamy śmietanę, mieszamy i odparowujemy, lekko studzimy.
2.Schab rozbijamy, oprószamy solą, nakładamy po procji farszu i zwijamy. Obtaczamy w jajku a następnie bułce tartej, smażymy na oleju.
  • 0


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych