Skocz do zawartości

A- A A+
A A A A

GOŁĄBKI Z LIŚCI WINOGRON


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość_amber44_*

Gość_amber44_*
  • Gość

Napisano 04 czerwiec 2012 - 20:05

Gołąbki z liści winogron ...PYSZNE!

Umyte liscie winogron wrzucic na minutę do wrzacej wody , zaparzyć lekko aby sie nie rozleciały. Rozłozyć pojedynczo, ostudzić,

3 torebki ryzu błyskawiczego
50 dkg pieczarek,
Wegeta
Sol
Pieprz

Zaparzyć ryz, ostudzic. Dodac starte na grubej tarce pieczarki, przyprawic. Tak przygotowany farsz nakladać łyżeczką na pojedyncze liscie i zaawijac tak jak goląbki. Ukladać ściśle w garnku aby się nie rozlecialy, na wierzch ułożyć wiórki masła i podlać wodą . Gotować na wolnym ogniu.

Podawać z sosem pomidorowym lub wedle uznania. Mnie smakują z pomidorowym... Są smakowitym i ciekawym daniem .SMACZNEGO!;)

Dla wiarygodnosci przepisu, że są wykonalne daje fotkę ...własnie je skonsumowałam,:)
Dołączona grafika
  • 0

#2 Gość_bodzio2_*

Gość_bodzio2_*
  • Gość

Napisano 05 czerwiec 2012 - 11:25

Podsunę ten pomysł żonie, zobaczę jaka będzie reakcja, na zrobienie tego smacznego dania :)
  • 0

#3 Gość_amber44_*

Gość_amber44_*
  • Gość

Napisano 05 czerwiec 2012 - 12:26

Podsunę ten pomysł żonie, zobaczę jaka będzie reakcja, na zrobienie tego smacznego dania :)


są efektowne , delikatne w smaku, tylko nieco pracochłonne...ale warto choc raz spróbować, ...polecam, są sprawdzone juz kilka razy przeze mnie, najlepsze do ich wykonania są liscie winogron takie niezbyt stare.
  • 0

#4 Gość_Tommy_*

Gość_Tommy_*
  • Gość

Napisano 05 czerwiec 2012 - 17:38

Amber przepis dobry, ale mam prośbe nie pisz postów dużymi literami!!
  • 0

#5 marder

marder

    evil admin

  • Administrator
  • 3581 postów
  • Skąd:/home/marder

Napisano 05 czerwiec 2012 - 18:34

Poprawiłem :)
  • 0

Nierozwiązywalność jest zawsze stanem przejściowym. 

 

Ziewanie, to cichy krzyk o kawę.


#6 Gość_amber44_*

Gość_amber44_*
  • Gość

Napisano 05 czerwiec 2012 - 18:45

Amber przepis dobry, ale mam prośbe nie pisz postów dużymi literami!!


Dobrze Tomku, nie wiedziałam, mialam ustawione na CapsLocka i tak pisalam...na przyszlosc bede pamietac.;)   
  • 0

#7 villemka

villemka

    Mruk

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 145 postów

Napisano 06 czerwiec 2012 - 08:17

to zdaje się jakaś ormiańska potrawa.wiem,bo mój wujek,pracował kiedyś z jakąś Ormianką,i ona poczestowała go takimi gołąbkami.
  • 0
:heart: żyj tak żeby nikt przez Ciebie nie płakał :heart:

#8 Gość_bodzio2_*

Gość_bodzio2_*
  • Gość

Napisano 06 czerwiec 2012 - 09:36

Wygląda smakowicie, narazie nie mogę namówić mojej żonki, aby mi danie zrobiła, powiedziała że ewentualnie zamiast liścii winogron, to liście kapusty, ale takiego gołąbka już jadłem. :(
  • 0

#9 Gość_amber44_*

Gość_amber44_*
  • Gość

Napisano 06 czerwiec 2012 - 11:35

to zdaje się jakaś ormiańska potrawa.wiem,bo mój wujek,pracował kiedyś z jakąś Ormianką,i ona poczestowała go takimi gołąbkami.


nie wiem jakiego pochodzenia ta potrawa, ale ja osobiście podpatrzylam to kiedys w programie kulinarnym Roberta Makłowicza. 

Wygląda smakowicie, narazie nie mogę namówić mojej żonki, aby mi danie zrobiła, powiedziała że ewentualnie zamiast liścii winogron, to liście kapusty, ale takiego gołąbka już jadłem. :(


przekonaj zonę...naprawde sa zjadliwe i nieszkodliwe , skoro ja tu pisze jeszcze...he, he;)
  • 0

#10 ula820

ula820

    Sufler

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 321 postów

Napisano 06 czerwiec 2012 - 12:10

Tak, są bardzo smaczne, jednak zawijanie liści winogron to precyzja godna chirurga, tylko dla bardzo cierpliwych. No, ale efekt murowany.
  • 0

#11 Gość_bodzio2_*

Gość_bodzio2_*
  • Gość

Napisano 06 czerwiec 2012 - 12:44

Masz rację, to praca dla cierpliwej kuchareczki :)
  • 0


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych