Na zamówienie: GOLONKA W PIWIE
2 golonki (1,5 kg) * 2 szklanki jasnego piwa * 3 cebule * 1 łyżka utłuczonego jałowca * sól, pieprz * 3 łyżki smalcu
- Golonki, jeśli trzeba opalić, umyć, osuszyć, natrzeć jałowcem, wymieszanym z solą oraz pieprzem i odstawić na noc do lodówki.
- Cebule obrać, pokroić w plasterki.
- Golonki obsmażyć razem z cebulą na smalcu, zalać piwem i dusić do miękkości (2 godziny).
Golonka...
Rozpoczęty przez
marder
, lis 25 2003 15:57
Brak odpowiedzi do tego tematu
#1
Napisano 25 listopad 2003 - 15:57
Nierozwiązywalność jest zawsze stanem przejściowym.
Ziewanie, to cichy krzyk o kawę.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych