Dla miłośników czosnku...
Sos czosnkowy
Duży jogurt naturalny [ najlepszy Biojogurt ZOTT ]
4 łyżki ketchupu
3 łyżki majonezu
garść koperku świeżego lub suszonego
główka czosnku
sól, pieprz
Jogurt wymieszać z ketchupem i majonezem. Drobno pokrojony koperek wrzucić do sosu. Czosnek [ może być kilka ząbków, jak kto lubi ] zgnieść i też połączyć z sosem. Posolić i popierzyć do smaku.
Sos można podawać z wszelkimi mięsami z grilla , z pieczenią , a także świetnie smakuje z chipsami. Polecam , bo prosty w przygotowaniu i pyszny.
Ayla
sos antywampirowy :-)
Rozpoczęty przez
_Ayla_
, lis 19 2003 16:10
3 odpowiedzi w tym temacie
#1
Napisano 19 listopad 2003 - 16:10
#2
Napisano 19 listopad 2003 - 17:55
Super sos, tylko jak zrobić, by uchronić co wrażliwszych przed zapachem po jego zjedzeniu :?: A może to dobry sposób na wykrycie wampira? Jeśli tak, to warto mieć przy sobie drewniany kołek
#3
Napisano 20 listopad 2003 - 21:59
Basiu,
temu sosikowi rzadko kto może się oprzeć, więc jak całe towarzystwo zajada np. pieczoną karkówkę z tym sosem to już wszystkim wsio rawno . Nikt nic nie czuje , no a tym "opornym" pozostaje tylko współczuć
Pozdrawiam cieplutko
Ayla
temu sosikowi rzadko kto może się oprzeć, więc jak całe towarzystwo zajada np. pieczoną karkówkę z tym sosem to już wszystkim wsio rawno . Nikt nic nie czuje , no a tym "opornym" pozostaje tylko współczuć
Pozdrawiam cieplutko
Ayla
#4
Napisano 20 listopad 2003 - 22:42
Ayla
Znam takiego osobnika, co to życie oddałby za Twój sosik. Dzięki Tobie może zabłysnę :-D
Uśmiechy
haliczanka
Znam takiego osobnika, co to życie oddałby za Twój sosik. Dzięki Tobie może zabłysnę :-D
Uśmiechy
haliczanka
Dwie rzeczy nie mają granic: wszechświat i ludzka głupota
Albert Einstein
Albert Einstein
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych