LAZANIA*
1-cebula [ podsmażyć na patelni]
4- ząbki czosnku
500g- cielęciny lub baraniny
500g-pomidorów
1-gałka muszkatołowa
3-łyżki oleju
2-łyżki masła
400g-ryżu dzikiego
500g-sera żółtego
Pomidory obrane kroimy na plastry i układamy na blasze, posypujemy vegetą , na to ryż ugotowany na sypko. Na to mięso z cebulą na to pomidory znów ryż na ryż trochę masła zalewamy sosem z jajek, posypujemy startem serem.
Lazania z ryżem
Rozpoczęty przez
Amelia28
, lis 05 2003 20:25
3 odpowiedzi w tym temacie
#1
Napisano 05 listopad 2003 - 20:25
[you] zamiast wgapiać się w mój avatar poczytaj mój tekst:P
#2
Napisano 05 listopad 2003 - 20:53
Dzikiego ryżu nigdy nie jadłem czy po tym stanę się dziki jak lew!!!!!!!!?
#3
Napisano 06 listopad 2003 - 00:38
Rzecz jasna, gałkę należy utrzeć na drobnej tarce. Moim skromnym zdaniem (wybacz Amelko) cała gałka muszkatołowa to ciut za dużo... Całkowicie zdominowałaby smak tej potrawy.
Nierozwiązywalność jest zawsze stanem przejściowym.
Ziewanie, to cichy krzyk o kawę.
#4
Napisano 06 listopad 2003 - 10:58
Marderku!! Dziękuję że mnie poprawiłes, ale w ferworze tylu smakóww i zapachów jakoś mi to z głowy wyleciało :twisted: :-D
___________________________
"Kobieta to koktajl zalet i wad"
___________________________
"Kobieta to koktajl zalet i wad"
[you] zamiast wgapiać się w mój avatar poczytaj mój tekst:P
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych