
Farsz do naleśników
#21
Napisano 31 sierpień 2011 - 18:27
Marianna

#22
Napisano 25 styczeń 2012 - 12:20

robię im biały serek z jajkiem i cukrem wanilinowym
kupuję konfitury łowiicz
naleśnika smaruję serkiem, na serek rozprowadzam konfiturki. Naleśnika zawijam jak najciaśniej się da w rulonik. W naszej rodzinie dzieciaki uwielbiają takie połączenie
#23
Napisano 25 styczeń 2012 - 13:03
to ja napiszę o ulubionych naleśnikach naszych dzieciaków
robię im biały serek z jajkiem i cukrem wanilinowym
kupuję konfitury łowiicz
naleśnika smaruję serkiem, na serek rozprowadzam konfiturki. Naleśnika zawijam jak najciaśniej się da w rulonik. W naszej rodzinie dzieciaki uwielbiają takie połączenie
A nie zapiekasz tych naleśników?
#24
Napisano 28 luty 2012 - 13:02
to ja napiszę o ulubionych naleśnikach naszych dzieciaków
robię im biały serek z jajkiem i cukrem wanilinowym
kupuję konfitury łowiicz
naleśnika smaruję serkiem, na serek rozprowadzam konfiturki. Naleśnika zawijam jak najciaśniej się da w rulonik. W naszej rodzinie dzieciaki uwielbiają takie połączenie
A nie zapiekasz tych naleśników?
dla siebie zapiekam dzieci wola bez zapiekania
#25
Napisano 22 marzec 2012 - 13:52
Naleśniki można podawać z różnymi farszami mam przepis na farsz z kaszy gryczanej i pieczarek
Gotujemy kaszę gryczaną następnie myjemy pieczarki należy pokroić jelub zetrzeć na tarce jak kto woli i Kasze należy zgnieść i dodać do niej podsmażone na patelni starte bądź pokrojone pieczarki i cebulkę Na koniec do tego farszu czyli kaszy pieczarek i cebulki dodać żółtko jajka żeby farsz się " skleił " posolić popieprzyć do smaku
Smacznego
Farsz jest prosty i dobry ja bardzo lubię naleśniki z tym farszem:) Ciekawa jestem czy będzie wam smakował
Dzięki za przepis, wypróbowałam i jest super. Polecam.
#26
Napisano 26 kwiecień 2012 - 23:24
#27
Napisano 15 czerwiec 2012 - 15:04
Mięso ugotowane mielimy, doprawiamy do smaku. Szpinak rozmrażamy, smażymy na patelni, doprawiamy do smaku. Następnie rozsmarowujemy na naleśniku jedną warstwę mięsa a następnie jedną warstwę szpinaku. Zwijamy naleśniki w rulony i podsmażamy na patelni. Jeśli ktoś lubi można polać przed podaniem sosem czosnkowym.
Naleśniki „Ruskie”:
Przygotowujemy nadzienie jak do ruskich pierogów. Nakładamy na naleśniki. Zwijamy naleśniki w rulony i podsmażamy na patelni. Jeśli ktoś lubi można polać przed podaniem kwaśną śmietaną. Smacznego

#28
Napisano 10 wrzesień 2012 - 13:07
#29
Napisano 29 październik 2012 - 21:28
#30
Napisano 19 listopad 2012 - 16:33
Farsz:
1 Pomysł na... Spaghetti po Bolońsku
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy
250 g mięsa mielonego
1 mała papryka zielona pokrojona w kostkę
1/2 puszki pomidorów w zalewie (200 g)
liść laurowy, pieprz, papryka
1 łyżka sera Parmezan
Ciasto naleśnikowe:
3 jajka
120 g mąki pszennej
szczypta soli
niepełna szkl. wody (200 ml)
2 łyżeczki oliwy z oliwek
olej do smażenia
Farsz:
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, zeszklić na oliwie. Dodać mięso i smażyć jeszcze przez około 15 minut, następnie dodać paprykę, liść laurowy, a po 5 minutach pomidory. Dusić do odparowania sosu. Doprawić solą, pieprzem i papryką.
Ciasto naleśnikowe:
Z jajek, mąki, soli, wody i oliwy przygotować ciasto. Pozostawić na 0,5 godz. Następnie usmażyć 8 naleśników.
Posmarować przygotowanym farszem, zwinąć w rulony.
Pomysł na... rozprowadzić w 250 ml wody i zagotować.
Naleśniki podawać zaraz po przygotowaniu polane Pomysłem na..., posypane parmezanem i udekorowane świeżymi liśćmi bazylii.
#31
Napisano 01 grudzień 2012 - 22:09
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka mleka
- 2 jajka
- 1 łyżka oleju
- posiekana natka pietruszki
- składniki połączyc i odstawic na około 15 minut - następnie usmażyc naleśniki
Farsz:
- 200 g pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- 200 g mozzarelli
- 4 łyżki śmietany
- 50 g przecieru pomidorowego
- bazylia, sól, pieprz
- czosnek oraz pieczarki posiekac i zeszklic
następnie dodac startą mozzarellę, śmietanę , przecier , wymieszac i przyprawic
- naleśniki posmarowac farszem, zwinąc i włożyc do naczynia żaroodpornego i zapiekac około 10-15 minut w tem. 180 stopni.
#32
Napisano 22 czerwiec 2013 - 19:55
Do mielonego mięsa dodajemy podsmażone pieczarki z cebulką i jeszcze raz podsmażamy.
Tak przygotowanym farszem smarujemy naleśniki.
Posypujemy żółtym serem.
Następnie zawijamy naleśniki w rulony i możemy posypać również po wierzchu serem.
Zapiekamy ok. 10 minut w piekarniku.
Smacznego
#33
Napisano 29 kwiecień 2016 - 10:10
Podobają mi się Wasze przepisy na farsz do naleśników, szczególnie z kaszą gryczaną i pieczarkami , szpinak z fetą mmm już jestem głodna . Mój ulubiony farsz "zielono mi" to mrożony szpinak , zaparzony brokuł , drobno pokrojona pierś z kurczaka smażona w przyprawie do kurczaka, serek śmietankowy topiony, 3 ząbki czosnku i odrobina śmietany
Troszki czasochłonny za to smaczny.
#34
Napisano 14 maj 2016 - 18:19
macie fajne pmysły chyba z niektorcyh skorzystam w najblizszym czasie. Ja z lenistwa ostatnio robilam placki naleśnikowe polane miodem lub smarowane dzemem, ale widze ze czas zmienic nawyki i sprobowac czegops nowego
#35
Napisano 23 maj 2016 - 21:28
Ostatnio zrobiłam czekoladowe naleśniki czyli z kakaem , smażone tylko z jednej strony , nafaszerowałam je dużą ilością twarogu na słodko ze śmietanką i cukrem pudrem . Była to nawet słodka odmiana w naleśnikach.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych