Skocz do zawartości

A- A A+
A A A A
Zdjęcie

Farsz do naleśników


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
34 odpowiedzi w tym temacie

#21 MariannaS

MariannaS

    Podpowiadacz

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 257 postów

Napisano 31 sierpień 2011 - 18:27

Ja również lubię szpinaki i fetę i wypróbuję ten przepis
  • 0
Kobiety nie są po to, by je rozumieć, lecz po to by je kochać - Oskar Wilde



Marianna :)

#22 fafarafa

fafarafa

    Milczek

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 34 postów

Napisano 25 styczeń 2012 - 12:20

to ja napiszę o ulubionych naleśnikach naszych dzieciaków :)
robię im biały serek z jajkiem i cukrem wanilinowym
kupuję konfitury łowiicz
naleśnika smaruję serkiem, na serek rozprowadzam konfiturki. Naleśnika zawijam jak najciaśniej się da w rulonik. W naszej rodzinie dzieciaki uwielbiają takie połączenie
  • 0

#23 mysza20

mysza20

    Podpowiadacz

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 176 postów

Napisano 25 styczeń 2012 - 13:03

to ja napiszę o ulubionych naleśnikach naszych dzieciaków :)
robię im biały serek z jajkiem i cukrem wanilinowym
kupuję konfitury łowiicz
naleśnika smaruję serkiem, na serek rozprowadzam konfiturki. Naleśnika zawijam jak najciaśniej się da w rulonik. W naszej rodzinie dzieciaki uwielbiają takie połączenie


A nie zapiekasz tych naleśników?
  • 0

#24 fafarafa

fafarafa

    Milczek

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 34 postów

Napisano 28 luty 2012 - 13:02


to ja napiszę o ulubionych naleśnikach naszych dzieciaków :)
robię im biały serek z jajkiem i cukrem wanilinowym
kupuję konfitury łowiicz
naleśnika smaruję serkiem, na serek rozprowadzam konfiturki. Naleśnika zawijam jak najciaśniej się da w rulonik. W naszej rodzinie dzieciaki uwielbiają takie połączenie


A nie zapiekasz tych naleśników?


dla siebie zapiekam dzieci wola bez zapiekania
  • 0

#25 agnieszka_n

agnieszka_n

    Statysta

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 6 postów

Napisano 22 marzec 2012 - 13:52

Naleśniki można podawać z różnymi farszami mam przepis na farsz z kaszy gryczanej i pieczarek
Gotujemy kaszę gryczaną następnie myjemy pieczarki należy pokroić jelub zetrzeć na tarce jak kto woli i Kasze należy zgnieść i dodać do niej podsmażone na patelni starte bądź pokrojone pieczarki i cebulkę Na koniec do tego farszu czyli kaszy pieczarek i cebulki dodać żółtko jajka żeby farsz się " skleił " posolić popieprzyć do smaku

Smacznego :)

Farsz jest prosty i dobry ja bardzo lubię naleśniki z tym farszem:) Ciekawa jestem czy będzie wam smakował :)


Dzięki za przepis, wypróbowałam i jest super. Polecam.
  • 0

#26 iwciaa

iwciaa

    Statysta

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 12 postów

Napisano 26 kwiecień 2012 - 23:24

Też miałam okazję takie jeść, coś pysznego.
  • 0

#27 a ga ta

a ga ta

    Podpowiadacz

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 241 postów

Napisano 15 czerwiec 2012 - 15:04

Naleśniki ze szpinakiem i mięsem:
Mięso ugotowane mielimy, doprawiamy do smaku. Szpinak rozmrażamy, smażymy na patelni, doprawiamy do smaku. Następnie rozsmarowujemy na naleśniku jedną warstwę mięsa a następnie jedną warstwę szpinaku. Zwijamy naleśniki w rulony i podsmażamy na patelni. Jeśli ktoś lubi można polać przed podaniem sosem czosnkowym.
Naleśniki „Ruskie”:
Przygotowujemy nadzienie jak do ruskich pierogów. Nakładamy na naleśniki. Zwijamy naleśniki w rulony i podsmażamy na patelni. Jeśli ktoś lubi można polać przed podaniem kwaśną śmietaną. Smacznego :)
  • 0

#28 monika90

monika90

    Statysta

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 14 postów

Napisano 10 wrzesień 2012 - 13:07

ja bardzo lubię i szczególnie polecam naleśniki z parówką i żółtym serem...
  • 0

#29 karol_krk

karol_krk

    Widz

  • Użytkownik
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 29 październik 2012 - 21:28

Grilowany szpinak z czosnkiem, dla mnie "mistrzowski" farsz. Ser feta do tego i już w ogóle jest super.
  • 0

#30 dallia1

dallia1

    Statysta

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 5 postów
  • Skąd:mazowieckie

Napisano 19 listopad 2012 - 16:33

Składniki:
Farsz:
1 Pomysł na... Spaghetti po Bolońsku
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy
250 g mięsa mielonego
1 mała papryka zielona pokrojona w kostkę
1/2 puszki pomidorów w zalewie (200 g)
liść laurowy, pieprz, papryka
1 łyżka sera Parmezan
Ciasto naleśnikowe:
3 jajka
120 g mąki pszennej
szczypta soli
niepełna szkl. wody (200 ml)
2 łyżeczki oliwy z oliwek
olej do smażenia

Farsz: 
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, zeszklić na oliwie. Dodać mięso i smażyć jeszcze przez około 15 minut, następnie dodać paprykę, liść laurowy, a po 5 minutach pomidory. Dusić do odparowania sosu. Doprawić solą, pieprzem i papryką.




Ciasto naleśnikowe: 
Z jajek, mąki, soli, wody i oliwy przygotować ciasto. Pozostawić na 0,5 godz. Następnie usmażyć 8 naleśników. 
Posmarować przygotowanym farszem, zwinąć w rulony. 
Pomysł na... rozprowadzić w 250 ml wody i zagotować. 
Naleśniki podawać zaraz po przygotowaniu polane Pomysłem na..., posypane parmezanem i udekorowane świeżymi liśćmi bazylii.
  • 0

#31 katte73

katte73

    Mruk

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 96 postów

Napisano 01 grudzień 2012 - 22:09

Ciasto:
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka mleka
- 2 jajka
- 1 łyżka oleju
- posiekana natka pietruszki
- składniki połączyc i odstawic na około 15 minut - następnie usmażyc naleśniki
Farsz:
- 200 g pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- 200 g mozzarelli
- 4 łyżki śmietany
- 50 g przecieru pomidorowego
- bazylia, sól, pieprz
- czosnek oraz pieczarki posiekac i zeszklic
następnie dodac startą mozzarellę, śmietanę , przecier , wymieszac i przyprawic
- naleśniki posmarowac farszem, zwinąc i włożyc do naczynia żaroodpornego i zapiekac około 10-15 minut w tem. 180 stopni.
  • 0

#32 a ga ta

a ga ta

    Podpowiadacz

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 241 postów

Napisano 22 czerwiec 2013 - 19:55

Do mielonego mięsa dodajemy podsmażone pieczarki z cebulką i jeszcze raz podsmażamy.

Tak przygotowanym farszem smarujemy naleśniki.

Posypujemy żółtym serem.

Następnie zawijamy naleśniki w rulony i możemy posypać również po wierzchu serem.

Zapiekamy ok. 10 minut w piekarniku.

Smacznego :)


  • 0

#33 otik

otik

    Podpowiadacz

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 167 postów
  • Skąd:pyrlandia

Napisano 29 kwiecień 2016 - 10:10

Podobają mi się Wasze przepisy na farsz do naleśników, szczególnie z kaszą gryczaną i pieczarkami , szpinak z fetą mmm już jestem głodna ;) . Mój ulubiony farsz "zielono mi" to mrożony szpinak , zaparzony  brokuł , drobno pokrojona pierś z kurczaka smażona w przyprawie do kurczaka, serek śmietankowy topiony, 3 ząbki czosnku i odrobina śmietany ;)  Troszki czasochłonny za to smaczny.


  • 0

#34 moduska

moduska

    Statysta

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 9 postów

Napisano 14 maj 2016 - 18:19

macie fajne pmysły :) chyba z niektorcyh skorzystam w najblizszym czasie. Ja z lenistwa ostatnio robilam placki naleśnikowe polane miodem lub smarowane dzemem, ale widze ze czas zmienic nawyki i sprobowac czegops nowego :)


  • 0

#35 otik

otik

    Podpowiadacz

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 167 postów
  • Skąd:pyrlandia

Napisano 23 maj 2016 - 21:28

Ostatnio zrobiłam czekoladowe naleśniki czyli z kakaem , smażone tylko z jednej strony , nafaszerowałam je dużą ilością twarogu na słodko ze śmietanką i cukrem pudrem . Była to nawet słodka odmiana w naleśnikach. ;)


  • 0


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych